Tibitibrug verzakt door overbeladen houttrucks

Geplaatst: 22 februari 2017 in Geen categorie

De houtenbrug over de Tibiti rivier is per direct gesloten voor alle vrachtverkeer. Volgens bewoners van het dorp Tibiti is een overbeladen houttruck over de plusminus 75 meter  houtenbrug gegaan, waardoor een dwarsligger doorgezakt is. Deskundigen van het Ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT en C) hebben na oriëntatie laten weten dat de schade aanzienlijk is. De rijweg naar West Suriname is ook gesloten voor alle vrachtverkeer boven 4-ton, vanwege de slechte staat van de rijweg en de aanhoudende regens.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ritesh Moerlie, waarnemend coördinator van de afdeling Wegen-sectie Zuid, geeft aan dat een aannemer van de week nog herstelwerkzaamheden zal uitvoeren aan de brug. Versteviging van de peilers, vervanging van de dekplanken en het aanbrengen van rijplanken behoren volgens Moerlie, tot de herstelwerkzaamheden. Voorlopig kan er geen vrachtverkeer over de brug, ook niet na herstel. Er is alleen personenverkeer toegestaan, maar bij de uitvoering van de herstelwerkzaamheden zal geen enkel verkeer gebruik kunnen maken van de brug.

Er vindt veel houttransport plaats vanuit de gebieden Fala Watra, Kaaimanston, Wita Gron en Tibiti naar zuidelijke richting. Hierdoor vertoont de rijweg Zanderij-West Suriname veel kuilen en zandoppersingen. Op advies van de minister van OWT en C is de totale rijweg naar West Suriname tot nader orde gesloten voor alle vrachtverkeer boven 4-ton.

Plaats een reactie